Menu
top-banner-22.jpg

THEMADAG 4 september 2022: Huis te Vraag

Huis Te Vraag

Na de themadagen in ’s Heerenberg en Laren zijn we zondag 4 september te gast op Huis te Vraag in Amsterdam. Deze intieme, bij uitstek groene begraafplaats (zie huistevraag) gaat dan speciaal open voor Terebinth: we hopen op een prettige, zomerse middag!

Rekent u op een hele dag, van 11.30 tot 17.00 uur, inclusief een rondleiding, lunch en een afsluitende borrel. Er wordt een film over Leon van der Heijden vertoond, de schilder, schrijver en beheerder van Huis te Vraag, en er zijn drie presentaties: over de historie van Huis te Vraag, de geschiedenis van het buiten begraven in Amsterdam (door Margriet de Roever, oud-redacteur van Terebinth) en over de geschiedenis van de Amsterdamse begraafplaatsen in de negentiende eeuw (door Jenny Bierenbroodspot, historisch-geograaf). Margriet de Roever en Jenny Bierenbroodspot zijn de auteurs van het standaardwerk De begraafplaatsen van Amsterdam.

Aanmelding uiterlijk 25 augustus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De deelnamekosten (incl. koffie, thee, lunch en borrel) zijn € 20 (donateurs) en € 25 (niet-donateurs), eveneens uiterlijk 25 augustus over te maken op bankrekeningnummer NL 92 INGB 0000 3355 36, t.n.v. Terebinth, onder vermelding van 4 september.

 

 

Actuele berichten

Actuele berichten uit de funeraire wereld vindt u op
onze Facebookpagina.

Agenda onder voorbehoud