Menu
top-banner-11.jpg

THEMADAG 4 september 2022: Huis te Vraag

Huis Te Vraag

Na de themadagen in ’s Heerenberg en Laren zijn we zondag 4 september te gast op Huis te Vraag in Amsterdam. Deze intieme, bij uitstek groene begraafplaats (zie huistevraag) gaat dan speciaal open voor Terebinth: we hopen op een prettige, zomerse middag!

Lees meer...

Zondag 3 april 2022 themadag Begraven in Montferland

De themadag in 's-Heerenberg op 25 september 2021 over begraven in Montferland was ruim overtekend. Dit programma herhalen we daarom, en wel op een zondag zodat we ook de Joodse Begraafplaats kunnen bezoeken.

De themadag is herhaald op zondag 3 april 2022. Het programma kunt u hier downloaden.

Montferland themadag

 

Zaterdag 14 mei 2022 themadag 5000 jaar begraafcultuur in Laren (N-H)

Op zaterdag 14 mei 2022 bieden we u een boeiend programma aan, dat vijftig eeuwen begraafcultuur in het Gooi omspant: grafheuvels, crematie, begraven op katholieke kerkhoven en op algemene begraafplaatsen.
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Aanmelden uiterlijk 7 mei 2022 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of tel. 06 2417 3646.

 

Toegangspoort St Janskerkhof Laren. Foto Korrie Korevaart.

Toegangspoort St Janskerkhof Laren LR

Vrienden begraafplaats Keern winnaar Gouden Terebinth 2022

Op de zonovergoten begraafplaats Bosdrift in Hilversum is op 12 februari de Gouden Terebinth uitgereikt. Vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen konden helaas maar weinig mensen deze bijeenkomst bijwonen. Toch was de sfeer feestelijk en hielden vertegenwoordigers van de drie genomineerden, de Stichting Vrienden van de begraafplaats Keern te Hoorn, de Stichting tot Behoud van de Oude Begraafplaats van Naarden en de Stichting Oude Kerkhof Roermond, wervende presentaties. Terebinth-voorzitter Bert Lever overhandigde een oorkonde aan de drie genomineerden. Aan het eind van de middag reikte hij de wisseltrofee uit aan Rita Lodde en Irene Laan, de vertegenwoordigers van de Vrienden van begraafplaats Keern.

Foto Clasien de Vries

DSC 0064 Uitreiking Rita Lodde i Irene Laan foto CdV

Lees meer...

Abraham Kuyper: twee funeraire publicaties

Op100 jaar graf Kuyper donderdag 12 november 2020 was het honderd jaar geleden dat Abraham Kuyper (1837-1920) in Den Haag werd begraven op  begraafplaats Oud Eik en Duinen. Ter gelegenheid daarvan verschenen twee publicaties.

Lees meer...

Actuele berichten

Actuele berichten uit de funeraire wereld vindt u op
onze Facebookpagina.

Agenda onder voorbehoud