Menu
top-banner-21.jpg

Platform Funerair Erfgoed: 6 oktober

Behoud door ontwikkeling

totaal openlucht aula RhijnhofOp woensdagmiddag 6 oktober (14.00 tot 15.30 uur) organiseert het Platform Funeraiur Erfgoed een online bijeenkomst met als thema 'Behoud door ontwikkeling’. 
Begraafplaatsen hebben niet alleen waarde(n) als funerair erfgoed. Ze lenen zich voor meer functies die beleidsmakers mee moeten wegen en ontwikkelen. Desondanks staan begraafplaatsen onder druk nu steeds meer gecremeerd wordt of omdat oude begraafplaatsen op locaties liggen die interessant zijn voor bouwactiviteiten.

Lees meer...

Themadag 25 september: begraven in Montferland

Montferland themadagBinnen de grenzen van de gemeente Montferland liggen verscheidene begraafplaatsen en kerkhoven. Op deze dag krijgen er drie aandacht: de Joodse begraafplaats (ca. 1752), de Protestantse Begraafplaats (met een grafkelder die in 1638 voor het laatst werd gebruikt) en de Oude R.K. Begraafplaats De Goede Herder (in 1863 ingewijd), alle in ’s-Heerenberg.
Wat is de stand van zaken rond deze historische begraafplaatsen? Wat wordt er gedaan aan hun behoud? Door wie en hoe? Aan het eind van deze dag zijn de deelnemers aan dit programma helemaal op de hoogte.

Lees meer...

Actuele berichten

Actuele berichten uit de funeraire wereld vindt u op
onze Facebookpagina.

Agenda onder voorbehoud