Menu
top-banner-06.jpg

Wie verdient de Gouden Terebinth 2022?

Zes jaar geleden stelde Terebinth een tweejaarlijkse funeraire prijs in: de Gouden Terebinth. De prijs (duizend euro, te besteden aan een funerair doel; een wisseltrofee en een Terebinth-schildje) werd voor de derde keer uitgereikt in februari 2020. Het Sovjet Ereveld in Leusden was toen de winnaar, met eervolle vermeldingen voor het Graftrommelmuseum in Veenhuizen en ‘den Aje Kirkhaof’ - het Oude Kerkhof - in Roermond. Wie is de volgende winnaar?

Stuur uw kandidaat in voor 22 oktober a.s.

terebinth wisseltrofee

Waarom deze prijs?
Deze nationale prijs is in het leven geroepen door Stichting Terebinth om het belang van begraafplaatsen en kerkhoven als funerair erfgoed onder de aandacht te brengen én om organisaties en/of privépersonen die zich bijzonder inzetten voor ons funerair erfgoed, in het zonnetje te zetten.

Het kan daarbij gaan om een grote variëteit aan onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan het behoud van een bijzondere begraafplaats, restauratiewerkzaamheden ten aanzien van een specifiek grafmonument, of het behoud van de historisch landschappelijke aanleg van een begraafplaats. Zowel instellingen, organisaties als personen die zich hier in 2020 en/of 2021 voor inzetten, kunnen in aanmerking komen.

 

Voorwaarden en aanmelding
Het bestuur heeft voor de Gouden Terebinth 2022 een werkgroep samengesteld die de nominatie voorbereidt. Na de bekendmaking van de drie genomineerde kandidaten zal een jury in januari 2022 de winnaar bepalen. Leden van de jury voor de Gouden Terebinth 2022 zijn: René W.Chr. Dessing (voorzitter sKBL, stichting Kastelen, Buitenplaatsen, Landgoederen), Kees Lever (voorzitter Nederlandse Tuinenstichting) en Anita van Loon (algemeen directeur Uitvaartstichting Hilversum).

Hier vindt u de voorwaarden voor kandidaatstelling / aanmelding en het aanmeldformulier.

Zegt het voort: de deadline voor de kandidaatstelling is 22 oktober a.s. Welke instelling, organisatie of persoon heeft zich in 2020 en 2021 dusdanig ingespannen voor behoud en beheer van funerair erfgoed dat die de Gouden Terebinth 2022 verdient?