Menu
top-banner-18.jpg

Themadag 10 oktober: begraven in Montferland

Montferland themadagBinnen de grenzen van de gemeente Montferland liggen verscheidene begraafplaatsen en kerkhoven. Op deze dag krijgen er vier aandacht: herstel en revitalisering staan hierbij centraal.

 

Deze vier zijn: de begraafplaats Martinus in Didam (gesticht in 1837), plus in ’s-Heerenberg: de Joodse begraafplaats (ca. 1752), de Protestantse Begraafplaats (met een grafkelder die in 1638 voor het laatst werd gebruikt) en de Oude R.K. Begraafplaats De Goede Herder (in 1863 ingewijd).

Wat is de stand van zaken rond deze historische begraafplaatsen? Wat wordt er gedaan aan hun behoud? Door wie en hoe? Aan het eind van deze dag zijn de deelnemers aan dit programma helemaal op de hoogte. Jack Ariës, die het idee voor deze middag aandroeg, hoopt ook veel te horen in antwoord op de vraag wat er gedaan kan worden om het bezoek aan deze historische plekken door toeristen én inwoners van Montferland te stimuleren.

Programma: het volledige programma en de locaties   

Plaats, datum en tijd: ’s-Heerenberg, 10 oktober, 11.00-17.00 uur

Aanmelding: uiterlijk 25 september a.s. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 06-2417 3646)

Deelnamekosten (incl. koffie en lunch, excl. borrel): 20 euro (donateurs) en 25 euro (niet-donateurs); s.v.p. uiterlijk 25 september overmaken op bankrek.nr. NL 92 INGB 0000 3355 36, t.n.v. Terebinth, o.v.v. 10 oktober.

Actuele berichten

Actuele berichten uit de funeraire wereld vindt u op
onze Facebookpagina.

Agenda onder voorbehoud