Menu
top-banner-09.jpg

5000 jaar begraven in het Gooi

2. De Zeven Bergjes

De themadag '5000 jaar begraven in het Gooi'  wordt verplaatst naar zaterdag 10 april 2021.

Vanaf 1 januari a.s. kunt u zich (opnieuw) aanmelden.

 

Op zaterdag 10 april 2021 organiseert Terebinth een themadag in Laren (N-H). Terebinth houdt zich bezig met behoud en beheer van historische begraafplaatsen. Maar er is veel meer dat onderdeel is van onze funeraire cultuur: hunebedden, grafheuvels, urnenbekers, etc. De themadag geeft een overzicht van wat er in de loop van de geschiedenis in de streek van Vecht en Eem op funerair gebied gebeurde: grafheuvels, crematie, begraven op katholieke kerkhoven en op algemene begraafplaatsen.

In de ochtend wordt het thema ‘5000 jaar begraven in het Gooi’ uitgewerkt in twee presentaties: Het geheim van de grafheuvels (door Sander Koopman) en Van ‘heidens’ cremeren tot Sint-Janskerkhof (door Henk Michielse). Na de lunch bezoeken we De Zeven Bergjes (een van de bekendste grafheuvelgroepen in het Gooi) en — onder leiding van Bep de Boer — de Algemene Begraafplaats; ook wandelen we over het Sint-Janskerkhof.

Programma (onder voorbehoud): Voor een uitvoerig programma met toelichting op presentaties en informatie over sprekers / rondleiders klik hier

Locatie: Geologisch Museum Hofland, Hilversumseweg 51, 1251 EW Laren (Ontvangst en presentaties)

Aanmelding: vanaf 1 januari 2021 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Deelnamekosten: € 10 (donateurs) en € 15 (niet-donateurs); overmaken op bankrek.nr. NL 92 INGB 0000 3355 36, t.n.v. Terebinth, o.v.v. 10 april 2021.

Ter plekke dient u bovendien de entree en ontvangst bij het Geologisch Museum af te rekenen. Met museumkaart voor de entree: € 6 p.p.; zonder museumkaart: € 10 p.p. De lunch vindt plaats aan gereserveerde tafels bij La Place (tegenover het Geologisch Museum). De lunch is ter keuze en dient u zelf in La Place te betalen. 

Openbaar vervoer van Station Utrecht CS (9.26 uur, spoor 1: richting Almere) naar Station Hilversum (aankomst spoor 4 om 9.42).  Verder met bus Connexxion 108 (Platform C) om 9.58 uur naar Laren (richting Huizen Busstation), uitstappen St.-Janskerkhof te Laren (aankomst 10.07).  Het Geologisch Museum bevindt zich op  ca. 2 minuten loopafstand.

 

Actuele berichten

Actuele berichten uit de funeraire wereld vindt u op
onze Facebookpagina.

Agenda onder voorbehoud