Menu
top-banner-21.jpg

Excursie begraafplaatsen in Enschede en Hengelo

Zaterdag 19 oktober startte met een warme ontvangst onder het genot van een kop koffie met krentenwegge in de aula van de Oosterbegraafplaats in Enschede.

Zaterdag 19 oktober startte met een warme ontvangst onder het genot van een kop koffie met krentenwegge in de aula van de Oosterbegraafplaats in Enschede. Een enthousiaste rondleiding over de grote begraafplaats onder de bezielende leiding van de beheerder, de heer Koning, volgde. Er was aandacht voor de natuur, de prachtige bomen en struiken, de geschiedenis van mensen die er begraven zijn, bijzondere grafmonumenten, een grafkelder, ja zelfs een brievenbus voor iemand die in het hiernamaals zijn post wil blijven ontvangen. Op de begraafplaats zijn natuurlijk oude graven aanwezig, maar ook moderne kelder- en wandgraven. Kortom een heel afwisselende wandeling met veel informatie.

Na terugkomst in de aula stond er een goed verzorgde lunch klaar. Vervolgens namen we afscheid in Enschede om een half uurtje later welkom te worden geheten op de Oude Algemene Begraafplaats in Hengelo door archivaris de heer Van Rooij. Ook hier op de kleine begraafplaats, die midden in de drukke stad ligt, was de rondleiding een waar genoegen. Afwisselende verhalen, oude monumenten, veel bomen en mooie mossen waren hier te zien, net als een aantal goed ogende graftrommels.

Brochure Enschede en Hengelo: Downloaden (PDF)

{gallery}begraafplaatsen-enschede{/gallery}