Menu
top-banner-28.jpg

Webinar Platform Funerair Erfgoed 21 april

Biodiversiteit op begraafplaatsen

TB2021 1 22 PFE voorjaar 2021 biodiversiteit foto Eward Timmerman kleinOp 21 april organiseert het Platform Funerair Erfgoed bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) om 14.00 uur een webinar over (de bevordering van) biodiversiteit op begraafplaatsen. Biodiversiteit staat wereldwijd onder druk. Daar waar mogelijk moeten pogingen tot herstel of bevordering ondernomen worden. Begraafplaatsen kunnen hier een rol in spelen. 

Het zijn vaak groene oases in een stedelijke omgeving of stepping stones voor planten en dieren in agrarisch gebied dat gedomineerd wordt door monoculturen. Wat is die biodiversiteit op begraafplaatsen, hoe kun je die bevorderen en hoe verhoudt dat zich tot de begraaffunctie en het aanwezige funeraire erfgoed? In vijf presentaties zal het thema vanuit heel verschillende zijden belicht worden, alle ook met aandacht voor beheer. 

Het programma, duurt ongeveer anderhalf uur.  Deelname is gratis.  De bijeenkomst vindt online plaats; voor deelname is aanmelding noodzakelijk.

Aanmelden kan via de website van de RCE (Rijksdienst Cultureekl erfgoed). Daar vindt u ook het volledige programma.