Menu
top-banner-09.jpg

Themamiddag: Funerair erfgoed in het gemeentelijk beleid op 31 oktober

Op woensdag 31 oktober a.s. gaat bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) het Funerair Platform van start. Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die beleidsmatig of anderszins met funerair erfgoed te maken heeft of daarin geïnteresseerd is.

Themadag bewerkt

Begraafplaats Groenesteeg in Leiden, onderdeel van het Leidse Singelpark. Foto: Korrie Korevaart.

Lees meer...

Themamiddag over graftrommels…

Op zaterdag 25 augustus zaten 28 donateurs van Terebinth tamelijk stipt om 10.45 uur aan de koffie in restaurant Bitter en Zoet aan de Hospitaallaan in Veenhuizen. De meesten waren met de auto, maar ook een fietser en reizigers met openbaar vervoer waren van de partij. Voor de deelnemers uit het Noorden was het bij de buren. De enkele Vlaamse deelnemer en anderen uit de Randstad moesten daarentegen uren reizen voor deze themadag. Ze hadden er wat voor over!

De moeite waard

Het programma voldeed gelukkig ruimschoots aan de verwachtingen.

DSC 0463 BL 600

Pieke van Doorn legt uit in het Graftrommelmuseum. Foto: Bert Lever.

Lees meer...

Themadag 'Graftrommels in Veenhuizen' op zaterdag 25 augustus

LET OP: Anmeldingstermijn verlengd naar 16 augustus!

 

Restauratie van graftrommels is bijna een dagtaak geworden voor de medewerkers van de Stichting tot Behoud van de Drentse Graftrommel in Veenhuizen. Ze nemen tegenwoordig in hun atelier dan ook veel meer dan alleen graftrommels uit Drenthe onderhanden. Tijdens deze themadag

 Graftrommel in het Drentse graftrommelmuseum in Veenhuizen 600

Lees meer...

Impressies van de Week van de Begraafplaats 2018

Tijdens de Week van de Begraafplaats 2018 (van 26 mei tot en met 3 juni) bezochten zes Terebinth’ers – Korrie Korevaart, Bert Lever, Olga Minkema, Pierre Pesch, Henk Pruntel en Margriet de Roever – een flink aantal begraafplaatsen. Getroffen door...

opening Week van de Begraafplaats 2018

Aftrap Week van de Begraafplaats op Rhijnhof in Leiden op 21 mei 2018, met Bartho Hendriksen (LOB) en Bert Lever (Terebinth) bij het kunstwerk Spiraaldans van Hanneke de Munck.

Lees meer...

Zaterdag 30 juni rondleiding Tempelhof te Winssen

Het kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas stelt hun huis, De Tempelhof in Winssen (Gld.), in de maand juni open voor het publiek. Terebinth organiseert

Huub en Adelheid Kortekaas met de Kosmobiel

Huub en Adelheid Kortekaas, met hun Kosmobiel. Foto: Mary Kuiper

Lees meer...

Week van de begraafplaats gaat beginnen

Van 28 mei t/m 3 juni wordt voor de vijfde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Evenals voorgaande jaren worden tijdens deze dagen vele begraafplaatsen weer in het spreekwoordelijke zonnetje gezet. Dit jaar is het thema “Tussen kunst en kist”.

Het doel van deze week is om de toegang tot de begraafplaatsen laagdrempeliger te maken en bezoekers te informeren over de vele mogelijkheden die er zijn.

Op de site www.weekvandebegraafplaats.nl is meer informatie te vinden over de Week en de 240 activiteiten die door de deelnemende begraafplaatsen worden georganiseerd.

Op onze Facebook-pagina zult u de komende weken verslagen kunnen lezen van de bezoeken die onze redacteuren en bestuursleden brengen aan vele plaatsen in het hele land.