Menu
top-banner-23.jpg

Impressies van de Week van de Begraafplaats 2018

Tijdens de Week van de Begraafplaats 2018 (van 26 mei tot en met 3 juni) bezochten zes Terebinth’ers – Korrie Korevaart, Bert Lever, Olga Minkema, Pierre Pesch, Henk Pruntel en Margriet de Roever – een flink aantal begraafplaatsen. Getroffen door...

opening Week van de Begraafplaats 2018

Aftrap Week van de Begraafplaats op Rhijnhof in Leiden op 21 mei 2018, met Bartho Hendriksen (LOB) en Bert Lever (Terebinth) bij het kunstwerk Spiraaldans van Hanneke de Munck.

Lees meer...

Zaterdag 30 juni rondleiding Tempelhof te Winssen

Het kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas stelt hun huis, De Tempelhof in Winssen (Gld.), in de maand juni open voor het publiek. Terebinth organiseert

Huub en Adelheid Kortekaas met de Kosmobiel

Huub en Adelheid Kortekaas, met hun Kosmobiel. Foto: Mary Kuiper

Lees meer...

Week van de begraafplaats gaat beginnen

Van 28 mei t/m 3 juni wordt voor de vijfde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd. Evenals voorgaande jaren worden tijdens deze dagen vele begraafplaatsen weer in het spreekwoordelijke zonnetje gezet. Dit jaar is het thema “Tussen kunst en kist”.

Het doel van deze week is om de toegang tot de begraafplaatsen laagdrempeliger te maken en bezoekers te informeren over de vele mogelijkheden die er zijn.

Op de site www.weekvandebegraafplaats.nl is meer informatie te vinden over de Week en de 240 activiteiten die door de deelnemende begraafplaatsen worden georganiseerd.

Op onze Facebook-pagina zult u de komende weken verslagen kunnen lezen van de bezoeken die onze redacteuren en bestuursleden brengen aan vele plaatsen in het hele land.

Stichting Ter Navolging wint Gouden Terebinth

De Gouden Terebinth, de prijs van stichting Terebinth voor funerair erfgoed, is zaterdag 3 februari jl. uitgereikt aan de vrijwilligers van stichting Ter Navolging Tiel voor hun niet-aflatende strijd om de historische begraafplaats Ter Navolging te redden voor het nageslacht. De Tielse delegatie ontving de prijs in de aula van begraafplaats Tolsteeg in Utrecht uit handen van Terebinth-voorzitter Bert Lever. De prijs bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van duizend euro.

Lees meer...

Boekjes over de funeraire cultuur in Nederland

Terebinth nam destijds het initiatief tot de uitgave van een reeks boekjes over de funeraire cultuur in Nederland. Van deze reeks Funeraire Cultuur zijn via Terebinth nog zeven deeltjes te koop, voor 2,50 euro per stuk, plus verzendkosten.
Te bestellen via het Bureau van Terebinth, per e-mail: bureau[ad]terebinth.nl of tel. 06 2417 3646.

Lees meer...

De Gouden Terebinth 2018

Het bestuur van stichting Terebinth heeft in 2015 besloten om een landelijke prijs in te stellen voor een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingespannen voor het behoud van funerair erfgoed. Deze prijs – de Gouden Terebinth – wordt voor de tweede keer uitgereikt in januari 2018.

Terebinth wisseltrofee

Lees meer...